Сигнализирай!

Кметът на Торонто подаде оставка заради изневяра със служителка

Gospodari.com
Gospodari.com
11.02.2023 г.
36
0

Кметът на Торонто подаде оставка заради изневяра със служителка, съобщава wionews.com.

Джон Тори внезапно подаде оставка в петък. Това се случи, след като местните медии съобщиха, че е имал връзка с много по-млада служителка.

Според доклад на Toronto Star, 31-годишната жена член на персонала му, но самоличността ѝ засега не е разкрита. Тори, който е на 68 години, призна за аферата. Той каза, че е приключила по-рано тази година и жената вече е напуснала кметството.

„По време на пандемията развих отношения със служител в офиса си по начин, който не отговаряше на стандартите, към които се придържам като кмет и като семеен човек“. Това сподели бившият градоначалник пред репортери. По думите му, връзката е приключила по взаимно съгласие.

Жена хвана приятеля си в изневяра в ефира на новозеландско радио

„По време на нашите отношения преди известно време служителката реши да търси работа извън кметството и си осигури работа другаде“.

„Признавам, че позволяването на тази връзка да се развие беше сериозна грешка в преценката от моя страна. Това се случи в момент, когато Барб, съпругата ми от над 40 години, и аз се разделихме за много дълги периоди, докато изпълнявах задълженията си по време на пандемията“. Той се извини на съпругата и семейството си.

И изтъкна, че през следващите дни ще работи с градския управител, градския чиновник и заместник-кмета Дженифър Маккелви, за да осигури организиран преход към нова администрация.

„Въпреки че дълбоко съжалявам, че трябва да се оттегля от работа, която обичам, в град, който обичам още повече, вярвам в сърцето си, че е най-добре да се посветя напълно на работата, която е необходима за възстановяване на тези най-важни взаимоотношения също“.

Тори също така благодари на жителите на Торонто за доверието в него като кмет от 2014 г. насам. 68-годишният мъж обаче не разкри кога ще е последният му ден на този пост.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.