Сигнализирай!

Вижте кои шенгенски държави все още издават визи на руснаци

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
19
0

Вижте кои шенгенски държави все още издават визи на руснаци.

Само визовите центрове на Италия, Испания, Франция, Гърция, Унгария, Швейцария, Словения и Хърватия продължават да приемат документи от руски туристи, пише Interfax. Визи за 2-3 години се дават рядко и само на ограничен брой лица. Повечето се издават за срока на пътуването или до шест месеца.

Най-често многократните визи се издават от френското консулство, но записването на час за подаване на документи е почти невъзможно, съобщават от Руския съюз на туристическата индустрия.

Това се дължи на факта, че броят на местата е ограничен. Те обаче се резервират с помощта на ботове от фирми за последваща препродажба на желаещите да кандидатстват за визи, обясняват от организацията на туроператорите.

„В Италия, Испания, Гърция и Унгария ситуацията е малко по-добра: частно лице все още може да подаде заявка самостоятелно“, отбелязват от съюза.

Според наблюденията на туроператорите Италия е по-склонна да издава дълги визи, отколкото други страни от Шенген.

Туроператорите препоръчват за шенгенски визи да се кандидатства поне 20 работни дни преди пътуването.

И Финландия затваря границите си за руски граждани с шенгенски визи

От 1 януари Хърватия се присъедини към Европейския съюз. Руските туристи могат да кандидатстват за шенгенска виза и в консулството на тази страна, напомнят от организацията.

През септември 2022 г. ЕС спря споразумението за облекчаване на визовия режим с Русия. Това доведе до затягане на правилата за издаване на шенгенски визи за руски туристи. Увеличи се консулската такса и времето за разглеждане на документи. Списъкът с необходимите документи също е разширен, а консулствата почти спряха да издават многократни визи за дълъг период от време.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.