Сигнализирай!

7 милиона дават старт на реконструкцията на "Българска армия"

Gospodari.com
Gospodari.com
16.02.2023 г.
34
0

7 милиона дават старт на реконструкцията на "Българска армия". Стадионът на столичния ЦСКА е все по-близо до началото на своето възстановяване. Днес бе внесена апортна вноска, която на практика вкарва в действие новосформирано дружество, чрез което държавата и клуба ще работят по модернизирането на базата в Борисовата градина.

Снимка: Facebook/ЦСКА

Не е тайна, че съорежението от години е занемарено и се нуждае от меко казано "освежаване". Новото акционерно дружество, което е с 50% съучастие на ЦСКА и на държавата, се казва "Българска армия имоти". То е с вписан капитал от 56 996 000 лева. Внасянето на въпросната апортна вноска означава, че дружеството е подадено за вписване в Търговския регистър и ще започне да функционира в най-кратки срокове.

В ЦСКА се готвят за война

Именно това дружество ще отговаря за реконструкцията на основната база на клуба. Държавата е представена от дружество "Сердика Спортни имоти". От страната на клуба пък е вписан "Арена ЦСКА". Новото дружество ще бъде представяно от Ангел Любомиров Борисов и Данаил Русев Димов. Данаил Русев Димов в момента е в съвета на директорите и на "Национална спортна база".

Тези стъпки няма да попречат на ЦСКА да продължи похода си към така бленуваната титла. "Армейците" са лидери в класирането на efbet Лига, но са плътно следвани от хегемона в родния футбол "Лудогорец", който има и мач по-малко. Следващият шампионатен мач на "червените" е в събота срещу "Ботев" Пловдив именно на стадион "Българска армия".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.