Сигнализирай!

Документи: "Барселона" е платил €1.4 милиона евро на шеф на съдиите

Gospodari.com
Gospodari.com
16.02.2023 г.
25
0

Документи: "Барселона" е платил €1.4 милиона евро на шеф на съдиите. Това се е случило в периода 2016 - 2018 година. Плащанията са към фирма, която е собственост на тогавашният вицепрезидент на испанския съдийски комитет Мария Енрикес Негрейра. Каталунската прокуратура се е заела с разследване случая, а основното подозрение е корупция.

Снимка: Twitter

Компанията ДАСНИЛ, която е получила сумите, е собственост на Енрикес Негрейра, но се управлява от сина му Хавиер. Разследването е необходимо, защото по първоначални данни Негрейра не е представил нито един документ, че предоставя каквито и да е продукти или услуги на футболния гигант. Според източници на The Athletic, Негрейра е съобщил на разследващите, че е провеждал устни консултации. В тях се включвал и начина на поведение на футболистите на терена от съдийска гледна точка. От "Барселона" също коментираха темата, след като тя бе повдигната в национален телевизионен ефир в Испания:

"В миналото "Барселона" е използвал услугите на външен технически консултант. Той е предоставил във видео форма технически доклади, свързани с играчи от младежките дивизии в Испания. Освен това, връзката с този технически експерт се е разпростирала и до технически доклади, свързани със съдийтство от гледна точка на компонентите, необходими на първия отбор и треньорите на академията. Това е редовна практика в професионалните футболни клубове.

Разраства се корупционният скандал в Европарламента

ФК "Барселона" съжалява, че тази информация достига до аудиторията точно в момента на най-добри резултати от сезона. "Барселона" ще предприеме правни действия срещу тези, които уронват името на клуба с възможни инсинуации противни на репутацията на нашата институция."

https://twitter.com/DeadlineDayLive/status/1625841179735519233?s=20

С право на отговор се включи и съдийската комисия в Испания, която изясни, че Негрейра не е част от нейните структури от 2018 г. Именно тогава обаче идва последното плащане по неговите сметки на стойност €318 200. Първата вноска е през 2016 г. за €532 728, а през 2017 г. в сметката му са преведени още €541 752.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.