Сигнализирай!

Компенсциите за семействата на загиналите руски войници стават все по-нелепи (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.02.2023 г.
15
0

Компенсциите за семействата на загиналите руски войници стават все по-нелепи. В началото на войната в Украйна властите раздаваха тържествено по една бяла "Лада" на семействата на убитите на фронта руснаци. Сега те се отчитат с торти, пелмени, картички и други символични жестове, коментират от в. "Сега".

Очевидно е, че тези "подаръци" не могат да компенсират загубата, но местните власти го считат за страхотна ПР стратегия, показваща тяхната загриженост. Затова не пропускат да си направят снимка, за да запечатат всичките си нелепи жестове.

Понякога се стига и до конфузни ситуации - в Донецк на вдовици бяха раздадени 21 кожени палта, които след снимките пред журналисти обаче бяха прибрани. Накрая дори се оказа, че са крадени от Украйна. Всички тези конфузи обаче не обезкуражават властите.

Русия си взе обратно кожените палта, подарени на вдовици и майки на загинали

На роднините на загиналите в Дегестан бяха връчени цветя и торти. В Курска област губернаторът на един от районите раздаде картички и кърпи. След критиката в социалните мрежи всички снимки и видеа за акцията бяха изтрити.

Чувал с пелмени получи майката на загинал мобилизиран в Тува.

Снимка: в. "Сега"

Роднините в Пенза пък получиха Евангелие, козметичен мастър клас "Зимна хармония" и сеанс с фелинотерапия (лечение чрез контакт с котки). В Чечня президентът Рамзан Кадиров обеща на семействата на загиналите безплатно поклонение в Мека. В Братск на майките раздадоха "обществени медали".

Един от най-скъпите подаръци досега беше връчен тържествено на сина на загинал руски войник в Кастром. Не си представяйте, че са му подарили самолет. Става въпрос за смарт часовник. Водещата на церемонията дори отбеляза, че така "се сбъдват мечтите".

Неловки "подаръци" получават не само семествата на загиналите, а и тези на мобилизираните войници. В село Восход в Сахалин, например, им раздадоха по един чувал с риба. В Бурятия раздаваха дърва и въглища, в Курган - сало, в Тува - по 5000 рубли, брашно, картофи и по един жив овен.

Снимка: в. "Сега"

А може би най-нелепият случай е от Якутия, където раздадоха на семействата лед.

https://twitter.com/i/status/1597990813740343298
Източник: Twitter

Досега най-мащабният "жест" беше в началото на т.нар. специална военна операция в Украйна за парите за убитите, където можеше да се купи "Лада".

Снимка: Telegram
Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.