Сигнализирай!

Местан получи инсулт точно преди делото за катастрофата, при която загина дете

Gospodari.com
Gospodari.com
21.02.2023 г.
21
0

Местан получи инсулт точно преди делото за катастрофата, при която загина дете, съобщи Rodopi24. Лидерът на Дост е получил исхемичен инсулт и е настанен за лечение в болницата в Момчилград. Това се посочва в документ, изпратен от лечебното заведение.

Местан трябваше да се яви на заседание на съда в Кърджали във връзка с катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. От негова страна е постъпило искане за отлагане на делото.

Лютви Местан се отказа от адвокатите си, ще се защитава сам в съда

Съдът уважи искането на единия от обвиняемите по делото и насрочи следващо заседание за 28 март.

Процесът вече навлиза във финален етап, след като комплексната автотехническа експертиза е готова, а страните са запознати с нея.

Лютви Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед са обвинени за катастрофата на главния път Кърджали - Маказа, станала през април 2019 година. Свидетелите по делото са изслушани и предстои съдът да се произнесе.

Неявяването на бащата

Междувременно и след поисканото отлагане, районната прокуратура поиска да се вземе мярка „парична гаранция“ или „домашен арест“спрямо Ахмед, който не се яви в залата без да е посочил основателна причина. Държавното обвинение поиска още забрана на Ахмед да напуска пределите на страната, както и глоба на адвоката му също поради неявяване. Исканиета бяха отхвърлени.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.