Сигнализирай!

Меси, Надал и Верстапен спорят за "Спортните Оскари" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.02.2023 г.
22
0

Меси, Надал и Верстапен спорят за "Спортните Оскари". Станаха ясни претендентите за най-престижните награди в света на спорта - Лауреус. Традиционно във всяка категория се подбират шестима най-заслужили с постиженията си през изминалата година. Така световната титли, спечелени от Меси и Верстапен, ги наредиха рамо до рамо и до други рекордьори.

Image
Пълният списък с всички номинирани

При мъжете освен гореизброените, сред кандидатите е Арманд Дуплантис. Шведският състезател в овчарския скок на три пъти подобри световния рекорд в дисциплината само през миналата година. Той е придружен в класацията от шампиона в НБА Стеф Къри. Лидерът на Голдън Стейт "Уориърс" бе избран за Най-полезен играч на Финалите, донасяйки четвъртата титла в колекцията си.

Вижте заплатите на пилотите във Ф1, лидерът удря €50 милиона

Още едно име от футболния свят е номинирано. Сензационният Килиан Мбапе е тук след фурора, който направи на Мондиала в Катар. Той счупи дузина рекорди, но в крайна сметка усилията му не стигнаха Франция да повтори световната си титла. Рафа Надал спечели 22-рата си титла от Големия шлем миналата година и за кратко бе еднолично на върха в класацията за най-много титли там. Самият той коментира номинацията си в социалните мрежи и сподели, че наградата заслужава най-много Лео Меси.

https://twitter.com/lwtfinallyfree/status/1627877762899001345?s=20

При жените пък фаворит за спечелването на наградата е плувкинята Кейти Ледеки.

Тя стана четирикратна световна шампионка на шампионата в Будапеща. Освен нея лекоатлетките Сидни МакЛафлин и Шели-Ан Фрейзър Прайс ще оспорват отличието. В листата е и тенисистка Ига Швьонтек, изгряла на сцената с 37 победи през годината и завършила я на първо място в ранглистата. Скиорката Микаела Шифрин и футболистката Алекса Путеяс са останалите две.

https://twitter.com/eurosport/status/1627657254584434691?s=20

Наградите Лауреус са считани за едни от най-престижните в спортния свят. Те си съперничат с тези на ESPY, но последните са с по-голям фокус върху американските спортове. Церемонията по връчването на наградите е през април.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.