Сигнализирай!

Саудитска Арабия иска да вдигне 400-метров небостъргач с холографски светове (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.02.2023 г.
17
0

Саудитска Арабия иска да вдигне 400-метров небостъргач с холографски светове. Сградата ще е с формата на куб и ще е дом на най-новите дигитални технологии.

Млад мъж яде само макарони със сирене от 17 години (видео)

Небостъргачът е наречен Мукааб. Той ще разполага с над 2 милиона квадратни метра жилищна площ. В него ще се помещава буквално всичко. Ще има туристически атракции, ще има скъпи хотели, търговски центрове, офиси, жилищни райони. Но най-важното е друго. Проектантите на сградата искат да я превърнат в идеалното място за потапяне в дигиталните и виртуалните светове.

Други реалности

Във вътрешността ще бъдат създадени няколко напълно различни холографски свята. След като се озове вътре, човек ще може да пътува до Марс. Може да се гмурне виртуално и дълбоко под водата. Или да иде в далечното бъдеще само за миг. Всъщност това ще бъде уникален виртуален планетариум. Проектът обаче вече започна да тревожи природозащитниците, тъй като все още не се знае доколко ще бъде екологичен. Според графика небостъргачът с форма на куб Мукааб трябва да бъде построен до 2030 г.

През последните години Саудитска Арабия успя да реализира няколко амбициозни архитектурни проекта. Но принц Мохамед бин Салман явно иска още. Строителството на небостъргача още не е започнало, скоро обаче предстои.

Източник: Kaldata

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.