Сигнализирай!

Природозащитник разказва за отношението към животните след трусовете в Турция (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.02.2023 г.
20
0

Природозащитникът Явор Гечев разказва пред NOVA впечатленията си за грижата към животните след опустошителните трусове в Турция. Гечев се намира в Хатай, един от най-засегнатите райони, по време на втория трус. Измежду всичките жертви на разрушението има и много животни, които остават без дом и стопани.

Природозащникът е част от екипа на компанията Humane International Society. Първоначалната идея е била да се построи полева болница за лечение на пострадалите животни, но екипът установява, че вече има изградени три лечебни заведения. Това, което липсва е човешки ресурс и затова Гечев и неговите колеги се присъединяват към усилията по издирванията.

Организацията на действията е добре организирана, а хората са благодарни и щастливи от помощта. В същото време има синхронирано взаимодействие между спасителните екипи на хора и животни.

източник: Humane Society International

"Координацията е много добра. Ако има сигнал за пострадал човек, ако има опасност някой да е постредал, веднага се предава тази информация и веднага идва на място екип, който е обучен да окаже помощ.", разяснява Гечев.

Турция забранява уволненията и предлага помощ за заплатите в земетръсните зони

Той е впечатлен от отклика на хиляди доброволци, които идват и в продължение на седмици живеят в полеви условия, за да могат да помогнат. Съпричастността е голяма, а отношението към животните е изключително добронамерено.

"Огромните кучета, които обикалят и са около и над 50 кг., на никого не пречат. Най-впечатляващо беше, че навсякъде в града имаше купчинки оставени с храна.”, спомня си Явор Гечев. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.