Сигнализирай!

Мъж застреля репортерка, отразяваща как е убил друга жена

Gospodari.com
Gospodari.com
23.02.2023 г.
22
0

Мъж застреля репортерка, отразяваща как е убил друга жена, предава ВВС.

Телевизионна репортерка и деветгодишно момиче бяха простреляни смъртоносно близо до Орландо, Флорида. Трагедията се е случила близо до мястото на убийство, извършено часове по-рано.

Грешни решения са довели до забавяне на полицията при стрелбата в Тексас

Втори репортер и майката на момичето бяха простреляни и ранени от същия стрелец, който също е заподозрян за другото убийство, съобщиха от полицията.

Двамата журналисти от Spectrum News 13 са отразявали убийството на жена в района същата сутрин, когато заподозреният се е върнал.

Не е ясно дали са били предварително набелязани.

Заподозреният е бил въоръжен, когато е бил арестуван и не е съдействал на полицията, казаха разследващите.

Нито един от тримата души, убити при двете атаки в сряда в Пайн Хилс, предградие западно от Орландо, все още не е идентифициран.

На пресконференция шерифът на окръг Ориндж Джон Мина заяви, че журналистите са били „в или близо до превозното си средство“. Според него то не е приличало на официално превозно средство на телевизионна станция, когато са били нападнати около 16:00 ч.

Той посочи, че журналистите са докладвали за стрелба, станала по-рано през деня около 11:00 часа местно време. При нея жена на около 20 години е била смъртоносно простреляна в кола, когато заподозреният се е върнал на местопрестъплението и е открил огън.

След като е нападнал журналистите, предполагаемият стрелец - Кийт Моузес, на 19 години - е влязъл в близкия дом и е прострелял момичето и майка ѝ, каза шерифът.

Майката е в болница в критично състояние.

Други журналисти наблизо са помогнали за оказване на първа помощ на жертвите, според местни репортери.

Заподозреният има дълго криминално минало, което включва обвинения за използване на оръжие, побой при утежняващи обстоятелства и нападение със смъртоносно оръжие, кражба с взлом и големи обвинения за кражба.

Според Комитета за защита на журналистите, през 2022 г. са убити 40 журналисти. Само един от убитите е в САЩ.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.