Сигнализирай!

Делото за смяната на Кошлуков се отложи за пореден път

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
32
0

Делото за смяната на Кошлуков се отложи за пореден път, съобщи в. "Сега".

Процесът срещу миналогодишното решение на СЕМ да не избере нов генерален директор на БНТ не може да започне повече от шест месеца заради процедурни хватки. Този път причината е, че адвокатът на Кошлуков е поискал отлагане, защото бил болен.

Забавянето позволява на Емил Кошлуков да продължава да стои начело на обществената телевизия, въпреки че мандатът му изтече през юли м. г. Адвокатът на Кошлуков - Георги Костолов, не се яви вчера при поредния опит на Административния съд - София област (АССО) да даде ход на делото. Вместо това Костолов изпрати уведомление, че е болен и иска отлагане на заседанието.

АССО уважи молбата му и съдия насрочи нова дата през март, на която ще се направи пореден опит процесът да продължи. Любопитното е, че досега Кошлуков или негов процесуален представител не бяха идвали на предните заседания по въпросното дело.

Конкурсът

Делото бе заведено от Ирина Величкова, участник в миналогодишния неуспешен конкурс пред СЕМ. В конкура, освен Кошлуков и Величкова, участваха още Сашо Йовков, Сашо Диков, Василена Матакева, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова. Тогава членовете на СЕМ заявиха по различни причини, че няма да подкрепят нито един от участниците в надпреварата. Така те максимално затрудниха избора на нов шеф на БНТ.

Кошлуков с най-слаб резултат – остава директор на БНТ (видео)

Досега делото бе отлагано и заради друг участник в проваления конкурс – Сашо Йовков. През миналия септември той представи болничен, наред с искането да присъства лично на заседанията. След проваления конкурс Йовков бе назначен от Кошлуков в БНТ на консултантски договор.

Когато през 2017 г. се кандидатира за генерален директор на БНТ през 2017 г., Кошлуков покри критериите за трудов стаж. Той посочи, че през последната година е бил програмен шеф в телевизия "Алфа". Дотогавашният му ръководен стаж в на ТВ7 и Нюз 7, финансирани от фалиралата КТБ, не бе достатъчен да покрие изискването. Представеният документ обаче породи съмнения дали Кошлуков въобще е бил програмен директор в партийната телевизия на Волен Сидеров. Oще тогава нейни служители твърдяха, че никога не са го виждали.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.