Сигнализирай!

Хамид Хамид е бил командирован в САЩ заедно с Гешев на държавна издръжка

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
17
0

Хамид Хамид е бил командирован в САЩ заедно с Гешев на държавна издръжка.

„Хамид Бари Хамид е бил командирован във Вашингтон, САЩ, считано от 30. 01.2023 г. за участие във форум „Как да противостоим на руската агресия в Украйна и вредното влияние на Китай в Европа" и Националната молитвена закуска. Стойността на направените от Народното събрание на Република България разходи (самолетни билети, нощувки, дневни) възлиза на 10 442.58 лв.“

Това гласи отговорът на запитване на Ивайло Мирчев от „Демократична България“ до НС по Закона за достъп до обществена информация, цитиран от Клуб Z.

Архив БулФото

Присъствието на доскорошния депутат от ДПС по време на посочените мероприятия не бе публичнообявено в България, а се разкри от снимки на чуждестранни участници. За разлика от случая с Хамид, от държавното обвинение (в лицето на зам.-главния прокурор Красимира Филипова) отговориха на Мирчев, че Гешев е бил в отпуск по време на посещението в САЩ.

Иван Гешев щеше да ходи на молитвена закуска, но нямаха желание да го поканят

Молитвената закуска и „присъствието“ на Гешев

Припомняме, че в края на миналия месец от прокуратурата обявиха, че Иван Гешев е във Вашингтон по покана за участие в традиционната „Молитвена закуска“. Мероприятието се организира всяка година в първия четвъртък на месец февруари. Новината не се потвърди от американска страна. Като даже организаторът на събитието тази година посочи, че главният прокурор не поканен.

Организаторът на Националната молитвена закуска не е чувал за Гешев

Националната молитвена закуска е традиционно събитие, организирано от консервативни американски политически кръгове, което от десетилетия събира на едно място лидери от САЩ и света. А действащият американски президент ги приветства.

Гешев ще гледа Молитвената закуска с домакин Джо Байдън, но само на видео

За първа година закуската се проведе не в хотелска зала, а в посетителския център на Конгреса на САЩ. На нея присъстваха само конгресмени, които имат право на един придружител. И няма да има сервирана закуска, а кетъринг на крак. Останалите гости наблюдават събитието чрез видеконферентна връзка.

Отразяването на Гешев подмина това на Хамид

От пресцентър на обвинението напоително отразяваха визитата на Гешев в столицата на Съединените щати. Но никъде не споменаха, че негов придружител е Хамид Хамид. Такава информация спестиха и медиите, които са близки до кръга на ДПС у нас. Едва снимките на полски политик в Twitter разкриха присъствието му във Вашингтон.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.