Сигнализирай!

На магистрала „Хемус“ може да ѝ липсва асфалт, но според шефа на АПИ е напълно безопасна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
46
0

На магистрала „Хемус“ може да ѝ липсва асфалт, но според шефа на АПИ е напълно безопасна.

„Ние в никой случай не можем да кажем, че имаме един лош път. Това, което е като обща конструкция на пътното тяло и намаляването на общия размер на пътното тяло ние можем да кажем, че ние намаляваме експлоатационния период на този участък. Но в никакъв случай не можем да кажем, че този участък е опасен“, каза за NOVA председателят на УС на АПИ инж. Венцислав Ангелов.

Нов ремонт и нови харчове от бюджета

По негови думи пробите ще дадат възможност за анализ по какъв начин да бъде ремонтиран пътя в проблемните участници. Но уточни, че това ще бъде за сметка на държавния бюджет. А не на изпълнителя на проблемния участък.

“Изяли” са 10 сантиметра асфалт от софийския участък на “Хемус” (видео)

„На основен ремонт ще подлежат около 100 километра в близкия период около година-две. Той ще бъде в размер на около 500 милиона лева“, каза инж. Ангелов.

Слоевете по изпълнението не отговарят на посочените в проекта

Инж. Ангелов не даде категоричен отговор на въпроса дали липсващата настилка е вследстсвие на кражба, спестяване или друга съзнателна дейност. Но от казаното от него стана ясно, че тя е ущетила държавата и съответно данъкоплатците. Не каза и защо, и как контолните органи са се произнесли за „спестения асфалт“, едва след като е изтекъл гаранционния срок, в който възложителят може да поиска ремонт за сметка на изпълнителя. Председателят на АПИ посочи, че казусът е в ръцете на правоохранителните органи и че от агенцията са предоставили всички необходими документи.

Шишков за АМ “Хемус”: Незаконното строителство възлиза на около 1 милиард лева

„Не мога да кажа дали е крадено. Мога да кажа, че част от тези слоеве не са като показатели като в проектна документация”, каза инж. Ангелов.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.