Сигнализирай!

Христо Грозев: Имаше реални планове за покушението ми (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
32
0

Христо Грозев: Имаше реални планове за покушението ми. Това коментира разследващият журналист пред bTV.

„Имаше реални планове за покушението ми в Лондон, когато трябваше да присъствам на наградите БАФТА“, каза българският журналист Христо Грозев.

„От няколко правоохранителни агенции в Европа получих информация, че има реални планове за покушението ми. Помолиха ме да не задавам повече въпроси, защото разследването още тече“, каза Грозев.

Лицето на руските спецслужби във филма „Навални“ е същото като това на армията – жестоко, но не много компетентно, коментира Грозев.

Първи думи на Христо Грозев след като филмът “Навални” спечели награда БАФТА

„Те са готови на убийство, говорят за смъртта все едно е работа от 9 до 5 следобед, говорят за неуспеха за убийството на Алексей Навални като за нещо много лошо“, допълва журналистът.

Грозев коментира и своето разследване, което уличи 33-ма руснаци, които насочват ракети към цивилни цели в Украйна. Той е доволен, че благодарение на неговите разкрития, извършителите са санкционирани.

Снимка: скрийншот, видео bTV

По думите му има две поуки от самото разследване – режимът на Путин няма да спре пред нищо, докато не унищожи какъвто и да е шанс за промяна на властта. „Втората поука е, че това, с което се гордееше Путин – силата на армията и силоваците си – е пълен мит“, каза Грозев.

Относно издирването му българският разследващ журналист каза, че това е идеален момент, в който българските власти могат да приемат принципна позиция. Той добави, че България може да предложи помощ за останалите 300 руски журналисти, които, като него, са преследвани.

„Ситуацията в Украйна отива към война на изтощение. Важно е да се разбере колко деморализиращо е това признание“, смята Грозев. Илюзиите на Москва, че Украйна бързо ще бъде превзета, вече не съществуват.

„Това ще доведе и до сериозна дестабилизация за политическия елит в Русия. Защото не е изгодно да чакат една година, за да възвърнат живота си на качествен европеец,какъвто имаха по-рано“, допълни той.

Относно наградите "Оскар", Грозев споделя, че е поканен и се надява да присъства на тях, заедно със семейството си.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.