Сигнализирай!

Най-високата сграда в Чикаго ще светне в цветовете на българското знаме

Gospodari.com
Gospodari.com
28.02.2023 г.
49
0

Най-високата сграда в Чикаго ще светне в цветовете на българското знаме. Toва ще се случи за първи път.

Защо 3 март, а не 16 април?

Новината съобщи генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков.

Ето какво написа той във Facebook:

"За първи път в Чикаго ще бъде осветена една от най-знаковите сгради в града по случай националния празник на България, 3 март.

Цветовете на българското знаме ще осветят антените на най-високата сграда в Чикаго, Willis Tower, която е третата най-висока сграда в Западното полукълбо.

Заедно с Гари Мичън, генерален директор в Уилис Тауър (вдясно от мен), и Закари Томас, оперативен координатор, успяхме да уточним последни детайли по това първо по рода си признание към българската общност, която е успешна и неделима част от социално-икономическия живот на Ветровития град.

Построена през 1973г. и висока 442.3 м., Уилис Тауър държи рекорда за най-висока сграда в света цели 25 г."

Уилис Тауър (Willis Tower), известна преди това като Сиърс Тауър (Sears Tower) е небостъргач, намиращ се в град Чикаго, САЩ. Височината на небостъргача е 443 m, етажите са 110. Начало на строителството e август 1970 година и е завършена на 4 май 1973 година.

Идеята за създаването на сградата идва от 9 цигари, образуващи квадрат. Впоследствие са размествани една спрямо друга, за да се получи разчупената архитектура.

До 2012 г. Уилис Тауър е най-високата сграда в САЩ, когато най-висока става сградата на One World Trade Center, построен на мястото на кулите-близнаци в Ню Йорк.

Местните жители все още наричат сградата със старото ѝ име. Към април 2018 г. най-големият наемател на сградата е United Airlines, който заема около 20 етажа. Други големи наематели включват съименника на сградата Willis Towers Watson и адвокатските кантори Schiff Hardin и Seyfarth Shaw. Morgan Stanley стана четвъртият по големина наемател на сградата през 2017 г.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.