Сигнализирай!

Шишков: Липсва част от пътя на Северната скоростна тангента на София (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.02.2023 г.
17
0

Шишков: Липсва част от пътя на Северната скоростна тангента на София. Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството инспектира днес трасето, съобщава NOVA. Взети бяха две проби от настилката.

При първоначалния оглед на едната министърът заяви, че една трета от заложения по проект асфалт, който трябва да е 20 сантиметра, липсва в основния асфалт. Това, което виждате в момента, е 14 сантиметра, липсва част от пътя, допълни министърът.

На магистрала „Хемус“ може да ѝ липсва асфалт, но според шефа на АПИ е напълно безопасна (видео)

Предстои да се вземе проба и от едно от мостовите съоръжения, на който ще бъде изследвана и здравината на стоманената конструкция.

Тангентата бе пусната предсрочно през 2015 и 2016 година от тогавашния премиер Борисов

Строителството на магистралната отсечка от 17 километра бе финансирано по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. 13-километрова отсечка от трасето бе пуснато предсрочно на 30 декември 2015 г. от тогавашния премиер Бойко Борисов. А на 28 април 2016 г. бе открита и цялата магистрална отсечка с два месеца предсрочно.

Част от Северната скоростна тангента на София пропадна (видео)

Лошото изпълнение отново за сметка на данъкоплатците - докога?

Министър Шишков критикува настилката като поясни, че този участък ще се нуждае от основен ремонт много по-скоро и това ще е за сметка на държавата, тъй като строежът е извън гаранция.

Анализите ще се правят от Научноизследователския строителен институт и от Института за пътища и мостове към Агенция "Пътна инфраструктура" и се очаква да са готови до две седмици.

Тема, която ние от "Господарите" представихме още през 2016 г.

През 2016 година разказахме за проблемите по Северната тангента още при нейното пускане. Тогава се оказа, че за строежа на съоръжението се използва материал от незаконна кариера. Камионите, изнасящи въпросните инертни материали, замърсяваха платното и създаваха предпоставки за катастрофи.

Случайност за над половин милион при строежа на Северната тангента

Две години по-късно Северната тангента се оказа за ремонт. Причината - обичайното некачествено строителство от "правилните" фирми, свързани с "правилните" личности.

Две години след строежа на Северната тангента се налага ремонт на участъка

Тогава уж получихме ангажимент от Агенция "Пътна инфраструктура" проблемните участъци да се изгладят и платното да стане годно за използване.

Дани Йорданов пита АПИ защо Северната тангента е за ремонт след 2 години експлоатация?

Уви, изглежда институциите не са приели достатъчно сериозно проблема тогава. А днес той нерядко коства не само материални щети, а дори и човешки животи.

Снимки: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.