Сигнализирай!

Възрастен мъж плати на мошеници няколко хиляди за посуда със "златно" покритие

Gospodari.com
Gospodari.com
01.03.2023 г.
14
0

Възрастен мъж плати на мошеници няколко хиляди за посуда със "златно" покритие, съобщава NOVA.

Полицията издирва мъжете, измамили възрастен пловдивчанин. Според първоначалната информация във вторник преди обяд потърпевшият бил заговорен на улицата от трима мъже. Те се представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита.

Без да се колебае, пенсионерът поканил непознатите в дома си. Мошениците успели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие. Уверен, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове, и спален комплект.

Роднини на възрастния човек разбрали, че той е бил измамен, когато видяли предметите, и потърсили помощ в районното управление.

От МВР апелират гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия от страна на извършителите. Под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора. Както и да не дават пари без съответната гаранция за плащането.

Възрастна жена от Нови пазар даде пари на „ало” измамници

Близките на възрастни и самотно живеещи да разговарят постоянно с тях на тази тема и без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.