Сигнализирай!

Вече и гимназисти превозват мигранти. Пореден задържан край Стара Загора.

Gospodari.com
Gospodari.com
01.03.2023 г.
17
0

Хванаха 18-годишен ученик да превозва мигранти, показва NOVA. Засичат го на АМ "Тракия" в района на Стара Загора.

Момчето е привлечен като обвиняем, за това че превозва в бус 57 мигранти от Афганистан. С.С. е бил в затруднено финансово положение. Лицето, което се свързва с него, му предлага 10 000 лв., за да превози мигрантите от Карнобат до границата ни със Сърбия. Двамата се срещат на 2-ри февруари, когато момчето получава товарен бус, собственост на друго лице.

Мигрантите получават инструкции да блъскат колите на МВР

Там се присъединили към друга група мигранти, с която общият им брой става 57. На 28-ми февруари обвиняемият младеж ги откарва посока Сърбия. В последствие е спрян от "Пътна Полиция" край Стара Загора.

wikipedia

Афганистанците се договорили с турски каналджии да бъдат преведени през България, като им платили по 3000 евро. Водачи ги откарали до българо-турската граница, където през нощта, с помощта на стълби, се прехвърлили на територията на България. След това, в продължение на 3-4 дни вървели пеша, докато на 27-ми февруари достигат до с. Крумово градище, общ. Карнобат.

С.С. е задържан за срок от 72 ч. Предстои внасяне на искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Властите продължават да събират доказателства по случая.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.