Сигнализирай!

ЕК предлага 17-годишните да могат да шофират (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.03.2023 г.
23
0

ЕК предлага 17-годишните да могат да шофират.

Според Европейската комисия, тийнейджърите на тази възраст могат да карат кола с придружител. С цел безопасност, оттам настояват и за осъвременяване на правилата за управление.

Според европейския орган, всички нови водачи трябва да имат двегодишен изпитателен срок. По техни изчисления всеки две от пет катастрофи с фатален край в Европа са по вина на водачи, които са под 30-годишна възраст.

Баща разреши на 12-годишния си син да шофира товарен автомобил

„Малко многозначително приемаме тези предложения. От една страна това са промени, които не са никак лоши за подготвените. Има основа, на която да се стъпи, за да може тези промени да влязат в сила и да се получи ефектът, който се търси. Не мога да разбера как ще се електронизира шофьорската книжка. За да се стигне до нея, трябва да започне обучението и изпитите. А през
последните 10 години Автомобилната администрация караше само на заден ход“. Това коментира пред bTV автомобилният инструктор Красимир Георгиев.

И добави:

„Приемаме предложенията за нормални и хубави, но няма да могат да постигнат ефект в България. От години ние предлагаме да се въведе временно свидетелство за управление на МПС, което да дава възможност, след като се вземе шофьорският изпит, в рамките на две години да се следят нарушенията. И ако бъдат установени такива, временната книжка да се отнема, а шофьорът да
полага нов изпит. От Автомобилна администрация и други органи казаха, че това не е дипломатично“.

Повече гледайте във видеото!

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.