Сигнализирай!

Окончателно: Георги Гергов придоби пълен контрол над Пловдивския панаир

Gospodari.com
Gospodari.com
16.05.2023 г.
35
0

Окончателно: Георги Гергов придоби пълен контрол над Пловдивския панаир, пише "Дневник".

По информация на медията, съдия Симеон Захариев от Пловдивския окръжен съд е отменил като незаконосъобразен отказа на длъжностното лице да бъдат вписани варненските акции от Пловдивския панаир в капитала на компанията "Пълдин Туринвест", контролирана от бизнесмена Георги Гергов. Случайният принцип за разпределение в съда изпрати именно при Захариев делата по казуса с международното търговско изложение.

Гергов тихомълком получи контрол над Пловдивския панаир (видео)

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. То съдържа задължително указание делът на Варна от 29% да бъде вписан. А след като това се случи, Гергов ще контролира вече над 79 на сто от активите на панаира.

"Дневник" припомня, че в продължение на повече от седем години ГЕРБ, лидерът на партията Бойко Борисов, контролираните от нея Общински съвети във Варна и Пловдив, както и самият кмет на Варна Иван Портних направиха всичко възможно Гергов да придобие пълен контрол над Пловдивския панаир. В крайна сметка, това се случи.

Сега вече опасенията, свързани с решението на съдията Симеон Захариев са, че Гергов на практика ще придобие и правото да се разпорежда с над 600 дка терени. Те се намират край р. Марица почти в центъра на Пловдив. Смята се и че може да бъдат застроени.

Още много по темата можете да намерите на Gospodari.com!

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.