Сигнализирай!

Глобиха българка, сключила брак с индиец – все още била омъжена и у нас

Gospodari.com
Gospodari.com
22.05.2023 г.
17
0

Глобиха българка, сключила брак с индиец – все още била омъжена и у нас. Районният съд в Лом е постановил глоба от 1000 за жителка на града, която сключила втори брак с индийски гражданин, въпреки че имала граждански брак в България. Това научаваме от Novini.bg.

През месец август 2015 г. 24-годишната жена от Лом сключила законен брак с български гражданин, става ясно от документите по делото. Шест години по-късно младата жена сключила брак и с индийски гражданин. Това станало през юни 2021 г. в Република Кипър. В съответствие със Закона за браковете в Кипър било издадено и Удостоверение за граждански брак.

Снимка: iStock

След като информацията за втория брак била получена в България, срещу жената е образувано досъдебно производство и тя била привлечена като обвиняема за многобрачие. За подобно престъпление против брака и семейството законът предвижда до 3 години „лишаване от свобода“.

Районният съд в Лом е признал вината на българката. Според решението тя е освободена от наказателна отговорност. Наложено ѝ е административно наказание 1000 лева глоба в полза на държавата.

Решението на съда подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.

Сватба по български: Не допускат гостите до ритуала, докато не платят такса (видео)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.