Сигнализирай!

Расистки скандал и нова загуба за "Реал" Мадрид (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.05.2023 г.
33
0

"Реал" Мадрид загуби от "Валенсия" с 0:1 в мач от 35-ия кръг на Ла Лига. Двубоят ще бъде запомнен и расисткия скандал, в който беше замесен суперзвездата на "кралския клуб" Винисиус Жуниор.

източник: БТА (AP Photo/Alberto Saiz)

През втората част бразилецът беше обиждан от феновете на домакините, а това видимо го изнерви и в самия край на мача той си изкара червен картон за удар без топка срещу Уго Дуро.

https://twitter.com/OfficialVizeh/status/1660392350902898688

Самият Вини написа емоционално съобщение в социалните мрежи по повод скандала.

https://twitter.com/vinijr/status/1660414706962636803

“Това не се случва за първи, втори или трети път. Расизмът е нещо нормално в Ла Лига. Ръководството на лигата го счита за нормално, федерацията също, а съперниковите клубове го поощряват. Много съм тъжен. Първенството, което принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано и Меси, сега принадлежи на расизма. Испания е прекрасна страна, която ме прие и която заобичах, но тя прие образа на държава, в която расизмът се толерира. Тъжно ми е за испанците, които не са съгласни с това, но днес в Бразилия, Испания е известна като страна на расисти. За съжаление, виждайки какво се случва всяка седмица, не мога да го опровергая. Но аз съм по-силен и ще се боря докрай с расистите. Дори да е далеч оттук”, написа Винисиус.

“Манчестър Сити” свали “Краля” от трона (видео)

Единствения гол в мача и дебютен в Ла Лига вкара Диего Лопес. 21-годипният играч се разписа през първото полувреме. Така три кръга преди края "Валенсия" вече е на 5 точки от зоната на изпадащите, докато "Реал" бе изпреварен от градския си съперник "Атлетико" и вече е на трето място.

Видео: maxsport

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.