Сигнализирай!

Арестуваха седем души покрай расисткия скандал с Винисиус

Gospodari.com
Gospodari.com
23.05.2023 г.
35
0

Арестуваха седем души покрай расисткия скандал с Винисиус. Служители на Националната полиция са арестували четирима души в Мадрид по подозрение в престъпление от омраза. Това стана ясно след като младежите са окачили от мост манекен с фланелката на Реал Мадрид на Винисиус Джуниър. Първите трима са задържани заради инцидента през уикенда по време на мача с Валенсия.

Image
Снимка: Twitter

От другите четирима арестувани, трима са активни членове на фракция на крайните привърженици на градския съперник "Атлетико". Според източници на MARCA само един от тях има криминално досие. Възрастта на арестуваните е 19, 21, 23 и 24 години. Събитията, за които младежите ще отговарят, се случват в края на януари, в навечерието на дербито за Купата на Краля между "Реал" Мадрид и "Атлетико" Мадрид.

Расистки скандал и нова загуба за “Реал” Мадрид (видео)

На моста до панаирното градче IFEMA, пред стадиона на Реал Мадрид Ciudad Deportiva във Валдебеяс, се появи плакат с надпис "Мадрид мрази Реал". Непосредствено до него висеше манекен, който имитираше обесен човек, с фланелка на Реал Мадрид и името Винисиус на гърба.

https://twitter.com/vinijr/status/1660414706962636803?s=20

В този случай LaLiga подава жалба до 28-ия Районен съд в Мадрид. Тя бе придружена от доклад на отдела за почтеност и сигурност, в който вече се посочва отговорността на конкретно лице. В резултат на разследването са идентифицирани четирима мъже. Предполага се, че те са извършителите. Освен това служителите успяха да проверят, че трима от предполагаемите извършители принадлежат към "Френте Атлетико".

Преди това те са били идентифицирани по време на мачове, класифицирани като високорискови от работещите в областта на превенцията на насилието в спорта. Днес сутринта е проведена операция, която е довела до ареста им, координирана с 38-ия Районен съд на Мадрид и отдела за кибернетична омраза към местната прокуратура.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.