Сигнализирай!

Бивш шеф на ЦРУ съветва Пригожин да внимава с отворените прозорци

Gospodari.com
Gospodari.com
26.06.2023 г.
20
0

Бивш шеф на ЦРУ съветва Пригожин да внимава с отворените прозорци. Пред CNN пенсионираният генерал Дейвид Петреъс заяви, че шефът на "Вагнер" Евгений Пригожин трябва да бъде "много внимателен около отворени прозорци". Очевидно имайки предвид колко руснаци са загинали при неясни обстоятелства.

Какво всъщност искаше да каже Путин? (видео)

Бивш шеф на ЦРУ съветва Пригожин да внимава с отворените прозорци
Евгений Пригожин

Анализ

"Пригожин запази живота си, но загуби своята група "Вагнер", отбеляза Петреъс. "И трябва много да внимава около отворени прозорци в новата си среда в Беларус, където отива".

Като част от споразумението за прекратяване на настъплението към Москва, лидерът на наемниците се съгласи да отиде в изгнание в съседен Беларус. Президентът Александър Лукашенко е верен съюзник на руския държавен глава Владимир Путин. Освен това Лукашенко си приписва и заслугите за посредничеството в споразумението между разбунтувалите се наемници и Кремъл.

Все още не се съобщава дали Пригожин е пристигнал в Беларус.

Ситуацията

Откакто руските сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 г., неколцина критици на Путин загинаха при загадъчни обстоятелства. Включително при падане от прозорци. След критики към военната операция на Русия в Украйна, през септември миналата година председателят на борда на най-голямата руска частна петролна компания падна от прозореца на болница.

Въпреки че бързото помилване на Пригожин показва слабостта на Путин, мнозина от онези, които са се противопоставяли или са извършили предателство спрямо руския лидер, са намерили смъртта си месеци или години по-късно, някои от тях - дори след като са напуснали Русия.

Въоръженият бунт на Пригожин предизвика най-голямата политическа криза в Русия от десетилетия. Руските власти не съобщават за жертви, въпреки че от "Вагнер" твърдят, че са свалили няколко самолета. Появиха се и такива видеа в Телеграм.

Източник: News

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.