Сигнализирай!

Близките на разкъсана от кучета жена искат рекордно обезщетение от 450 000 лева

Gospodari.com
Gospodari.com
30.06.2023 г.
9
0

Близките на разкъсана от кучета жена искат рекордно обезщетение от 450 000 лева. Те предентират за компенсация от лечебно заведение, тъй като инцидентът се води трудова злополука според българското законодателство.

Случаят е от Долна Оряховица, предава bTV. Санитарката е отивала на работа в лечебното заведение, когато инцидентът се е случил. Тя е пресрещната, нападната и разкъсана от животните на 30 март тази година на метри от дома ѝ.

Прокуратурата задържа гледачa на кучетата, разкъсали жена в Долна Оряховица (видео)

„Мирослава е била на работа от 7:30 часа. Инцидентът е станал в 6:30 часа, докато е ходила да се срещне с нейна колежка, която да я закара на работното място. Имаме 7-дневен срок, в който трябва да уведомим НОИ“, припомня адв. Касим Местан, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, гр. Горна Оряховица.

„По отношение на вината, това е т.нар. безвиновна отговорност на работодателя - така го пише в закона, така е регламентирано, затова такава е поканата, която сме изпратили до болницата“. Това коментира Светослав Илиев, адвокат на пострадалите.

Д-р Иван Иванов, директор на МБАЛ "Св. Иван Рилски", Горна Оряховица, заяви:

„От морална гледна точка за мен е абсолютно неприемливо тежестта да се поеме от болницата, която няма абсолютно никаква вина, а не от съответния извършител, който доколкото знам вече е установен“.

Гледачът на кучетата е с обвинение за смъртта на жената и чака делото си в ареста. Засега обаче не е ясно ще се търси ли отговорност от собственика на четириногите. По време на инцидента той е бил в чужбина, става ясно от материала на bTV.

Видео и снимка: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.