Сигнализирай!

Недостъпен жп прелез пречи на хора в инвалидни колички да се грижат за здравето си (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
30.06.2023 г.
11
0

Недостъпен жп прелез пречи на хора в инвалидни колички да се грижат за здравето си. Поредния абсурд по нашенски виждаме в репортаж на bTV.

Оказва се, че единственият пешеходен прелез в пловдивското село Труд е недостъпен за хора с инвалидни колички след поставянето на уж „обезопасителна бариера“. От месец хората с увреждания, които живеят в западната част на селото, нямат достъп до здравна служба и аптека.

Хората с увреждания могат да работят… но не и в България

„Нямаше смисъл от тази бариера, която сложиха тук. Не можем да отидем нито до лекар, нито до аптека. А аз съм болна - с високо кръвно съм, с диабет и с артроза, с много заболявания. Даже има един човек, който падна, и едвам се вдигна“, обясни Величка Шикова.

Кметът на селото изградил циментова пътека, за да улесни достъпа на трудноподвижните хора, но от НКЖИ поставили релса-бариера.

„Казаха, че е незаконна“, сподели Красимир Минков.

„Целта на конструкцията е да „принуди“ пешеходците да се огледат и от двете страни и да преминат внимателно. Настилката е нова, изравнена и удобна за преминаване на лица с намалена подвижност. Досега в компанията не са постъпвали оплаквания и сигнали за трудности при ползване на съоръжението. Готови сме да обсъдим още тази седмица с хората в селото и с кмета мерки, които да бъдат предприети за по-голямо удобство при преминаване, но те трябва да са такива, че да гарантират сигурността и безопасността“. Това се посочва в писмено становище от Националната компания „Железопътна инфраструктура“.

Видео и снимка: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.