Сигнализирай!

Родилка обвинява лекарите в Карловската болница за загубата на рожбата ѝ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.07.2023 г.
21
0

Богдана Георгиева твърди, че лекари от МБАЛ „Д-Р Киро Попов" в Карлово са допуснали грешка, заради която е изгубила рожбата си, показва NOVA. След трагичния инцидент тя получила и обвинения, че „не е напъвала достатъчно”, което, според лекарите, е било решаващо.

Според мен става въпрос за неправилно съобразяване на цялата ситуация. Това вероятно можеше да бъде предотвратено, ако беше преминато към секцио. Ако то не можеше да бъде извършено в града – можеше да бъда транспортирана в Пловдив. Плодът си беше износен и здрав.” твърди родилката.

“Изтеглили сте къса клечка” – болницата в Русе за смъртта на родилка (видео)

Богдана Георгиева

31-годишната жена е приета по спешност в АГ отделението на болницата в града на 10-и май заради преждевременно раждане.

По думите ѝ тя е била хоспитализирана заради подготвителни контракции с много малко разкритие. „Идеята да бъда приета в болница, беше да остана за задържане. Беше ми поставена система. Никой на е очаквал, че ще започна да раждам същата вечер. Защо тази система не е успяла да спре спазмите на матката и да не се стигне до преждевременно раждане– не мога да кажа. Но според мен в момента в който е имало индикации, че това ще се случи, лекарите можеха да вземат различно решение.”, посочва тя.

Богдана Георгиева разказа, че лекарката Цвета Динева, която извикали по спешност, е била докарана в болницата с линейка.

Когато тя дойде, беше сигурна, че ще родя нормално и няма необходимост от контракции. Влязох в родилна зала със системите за задържане. Там обаче взеха решение да ми бият медикамент за предизвикване на контракции, което е малко абсурдно. Часове наред бях с лекарство за задържане и в следващия момент с противовесното лекарство да очакваш да напъваш ефективно – при това положение  е напълно невъзможно. Именно това според мен е грешното решение – да ми бият лекарство за контракции.”, твърди г-жа Георгиева.

От болницата твърдят, че ръководството е започнало вътрешна проверка.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.