Сигнализирай!

Вижте какви вредни странични ефекти могат да предизвикат вейповете

Gospodari.com
Gospodari.com
18.09.2023 г.
99
0

Вижте какви вредни странични ефекти могат да предизвикат вейповете, според LADbible.

Въпреки че вейп устройствата са промотирани като по-здравословен заместител на тютюнопушенето, те съдържат никотин и химикали, които могат да доведат до нежелани странични ефекти.

Някои от тях са:

"Вейп език"

Единият от възможните симптоми е т.нар "вейп език". Това представлява изтръпване на езика или притъпено усещане за вкус, както и сухота в устата.

Диария

Тъй като течностите за вейп се предлагат в набор от вкусове, много от които са много сладки, изкуствените подсладители в тях могат да причинят диария и метеоризъм, когато се консумират в големи количества. Метеоризмът представлява подуване на корема, съпроводено с тежест, болка, оригване и чревни спазми.

Проблеми с дишането

Прекомерната употреба на електронни цигари може да доведе до задух, болки в гърдите и дразнене в устата и гърлото.

източни: istockphoto

Главоболие

Според Националното здравно обслужване на Великобритания (NHS) вейпването може да причини главоболие и отпадналост. В същото време, проблемите, породени от съдържанието на никотин са умора или безсъние, гадене, световъртеж и сърцебиене.

Според доклад, публикуван от The Public Health Advocate, редовните потребители на вейп могат да развият дихателна недостатъчност, водеща до тремор, цианоза (синкаво-лилав оттенък на кожата), конвулсии, колапс или кома.

Великобритания е напът да забрани вейповете за еднократна употреба

Поради тези причини, а и заради широкото използване на електронни устройства от деца, правителството на Острова е на път да забрани употребата на еднократните е-цигарите.

Проучване, проведено от Action on Smoking and Health (Ash), установява, че през 2023 г. 20,5 процента от децата са опитвали различни форми на вейповете.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.