Сигнализирай!

И други престъпления излизат около задържания служител на Община Несебър (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.09.2023 г.
16
0

И други престъпления излизат около задържания с хиляди евро служител на Община Несебър. Това каза за NOVA старши комисар Емил Павлов, директор на полицията в Бургас. По-рано в четвъртък бе задържан ръководен служител на Община Несебър, а при претърсванията беше открита сума от 400 000 лева. Има данни, че сумата е предназначена за купуване на гласове в общината, каза старши комисар Емил Павлов. И допълни:

Ако акцията се беше забавила, тази сума щеше да бъде разпределена на по-долните нива, което е изключително трудно за проследяване. Лицето е освободено след 24 часа, но това не означава, че няма да му бъдат повдигнат обвинения. Има данни и за други съпричастни лица. Излизат и друг вид престъпления, в началото сме на много сериозно разследване“.

Снимка: Прокуратура на РБ

Задържаха служител на Община Несебър със стотици хиляди евро за изборна търговия

Парите са били предназначени за по-долните нива, които организират осигуряване на списъци с лица. А произходът на средствата ще бъде установен в хода на разследването, обясни директорът на полицията в Бургас.

Снимка: стопкадър/видео NOVA

"Не можем да влизаме в конкретика относно имена по време на досъдебното производство. Говорим за доказване на престъпление. Да се държат в брой вкъщи толкова пари означава, че са със съмнителен произход. Има разпитани свидетели. Имаме и други сигнали, по които работим“, каза още той.

Задържаният за купуване на гласове в Несебър е на ръководна позиция в общината (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.