Сигнализирай!

Експулсиран архимандрит: Не може България да назначава духовници в Руската църква

Gospodari.com
Gospodari.com
28.09.2023 г.
32
0

Експулсираният архимандрит Вивиан заяви категорично: Не може България да назначава духовници в Руската църква. Няма да е изненада скоро Митрофанова да обяви, че не може да си избираме и президент, парламент и дори кметове сами - трябва Русия да върши и това. А защо не самият Путин да ги изпраща - така и така има шпиони в излишък.

Но да се върнем към проблемите с Руската църква в София.

„Московската патриаршия трябва сама да назначи там нови свещеници, които да заменят експулсираните от София”. Това добавя заподозряният за шпионство в расо Вивиан.

Руската църква е с нови свещеници, назначени от Патриарх Неофит

Българските власти задължиха архимандрит Васиан и двама служители на църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец”, като им дадоха срок от 24 часа да напуснат страната. Според тях те представляват заплаха за националната сигурност, припомня ТАСС.

По-късно Синодът на Българската православна църква съобщи, че патриарх Неофит е назначил свещеници, които „ще се погрижат за храма и ще извършват обичайните богослужения”. Съобщено беше също, че за това решение е бил информиран московският патриарх Кирил.

Архимандрит Васиан заяви, че това е „енория на Руската църква и само Московският патриарх може да назначава там свещеници”. „По щат в тази църква трябва да има двама свещенослужители на пълен работен ден и след като двама са били екстрадирани, трябва да бъдат изпратени други двама”, уточни той.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.