Сигнализирай!

"iPhone на изкуствения интелект" – ново устройство на ChatGPT и известен дизайнер

Gospodari.com
Gospodari.com
28.09.2023 г.
27
0

"iPhone на изкуствения интелект" – ново устройство на създателя на ChatGPT и известен дизайнер. OpenAI – компанията, която създаде платформата ChatGPT, работи заедно с легендарния бивш дизайнер на Apple Джони Айв за създаването на ново устройство. Айв e човекът, разработвал дизайна на iPhone, iPod, и всички устройства на Apple в продължение на 20 години, преди да напусне компанията през 2019. Новото устройство се описва като "iPhone на изкуствения интелект", информира Булевард България.

Солидна инвестиция от над 1 млрд. долара е предложил японският конгломерат SoftBank на Масайоши Сон. Това е фондът, който стои зад компании като производителя на процесори ARM, платформата за електронна търговия на едро AliBaba и др.

ChatGPT ще “поумнее”

Снимка: iStock

Сам Алтман, който управлява OpenAI, е потърсил съдействие от новата компания на Айв LoveFrom с идеята да се разработи физическо устройство за работа с изкуствен интелект.

Двамата вече водят преговори за това как да изглежда бъдещия потребителски продукт, който ще е "носителят" на AI-технологията зад ChatGPT.

Целта им е да разработят по-естествен и интуитивен модел за работа с изкуствения интелект. И то по начина, по който iPhone се превърна в революция за мобилния интернет.

Процесът по дизайна все още е на ранна фаза, като се обмислят няколко различни варианта, пише Financial Times.

Новината за сътрудничеството между Джони Айв и OpenAI идва на фона на все по-активното търсене на нов революционен продукт. Той трябва да повтори успеха в разработването на мобилни устройства от изминалите 15 години.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.