Сигнализирай!

Миньори и енергетици блокираха ключови пътища в страната (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2023 г.
27
0

Потестиращи миньори и енергетици блокираха главни пътни артерии в страната, съобщава БТА.

Малко преди 7 ч. те ограничиха преминаването през Прохода на републиката в района на Гурково, през главния път между Стара Загора и Хасково, през главния път София - Бургас, като блокираха движението и пред ТЕЦ "Брикел".

Енергетиците настояват за отлагане на точката за Териториалните планове за справедлив преход, която трябва да се гледа по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

При гражданското неподчинение на прохода „Републиката“ се стигна до напрежение между протестиращи и шофьори, опитващи се да преминат.

Протестите на миньорите продължават – заплашват да блокират цялата страна (видео)

източник: БТА

Протест има и на служители в ТЕЦ "Бобов дол" и мините в района, съобщава БНТ. Десетки автомобили, управлявани от работещите в ТЕЦ-а тръгнаха на протестно шествие по автомагистрала "Струма". Те са съпровождани от полицейски патрули, които да контролират движението по аутобана. Придвижването на протестиращите е в дясната лента в посока Благоевград и Кулата. Движението на разклона за Дупница и Кюстендил е усложнено от автомобилите с протестиращите. Движението на другите автомобили също е затруднено.

Вчера миньори, енергетици и представители на синдикални организации се събраха пред сградата на културния център в Раднево, където трябваше да се проведе извънредната среща с представители на Министерството на енергетиката и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В сряда беше предвидено гласуване на Плановете за справедлив преход на въглищните региони, но беше отложено заради възникналото напрежение. Вчера заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов беше в Раднево, но събралите се отказаха да го изслушат.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.