Сигнализирай!

Путин намери заместник на Пригожин

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2023 г.
20
0

Руския президент Владимир Путин намери заместник на Пригожин за командир на частната военна групировка "Вагнер", съобщава Reuters.

Путин се e срещнал с един от най-високопоставените бивши командири на "Вагнер" и двамата са разговаряли за това как доброволчески части могат да се бият в Украйна. Андрей Трошев е пенсиониран полковник, бивш началник на щаба на ЧВК "Вагнер". Той не подкрепи въоръжения бунт на основателя на групировката Евгений Пригожин в края на юни. На срещата е присъствал и руският заместник-министър на отбраната Юнус-Бек Евкуров.

"Вие самият воювате в такова подразделение вече повече от година. Знаете какво е и какво да се прави. Знаете за въпросите, които трябва да се решат предварително, за да може бойната работа да протече по най-добрия и успешен начин.", говори Путин.

отляво на дясно заместник-министърът на отбраната Юнус-Бек Евкуров и Андрей Трошев

Путин настоява Шойгу да подобри ситуацията на фронта

Срещата подчертава опита на Кремъл да покаже, че държавата вече е придобила контрол над наемническата група след неуспешния бунт на Пригожин.

Трошев е с множество награди като ветеран от руските войни в Афганистан и Чечения. Той е родом от Санкт Петербург, от където е и самият Путин. Сражавал се е в Афганистан по време на продължилата десетилетие война на СССР. След разпадането на Съветския съюз служи в Северен Кавказ в руската армия. След това в СОБР - подразделение на специалните сили за бързо реагиране към руското вътрешно министерство. Той е бивш командир на това подразделение.

Заветът на Пригожин

Бившият ръководител на ЧВК "Вагнер" загина при съмнителни обстоятелства, след като самолетът му се разби на път за Санкт Петербург. Към момента общият консенсус е, че летателният апарат е бил свален по заповед на Путин с помощта на експлозив.

Публикуваха последното видео обръщение на Пригожин (видео)

Атентатът се определя като ответна реакция срещу Пригожин, който през юни т.г организира бунт срещу управлението на Путин.

Пригожин остави състояние за милиарди с неясна съдба (видео)

За кратко се смяташе, че той може да прерасне в преврат. Преди това бившият командир на Вагнер на няколко пъти направи изказвания, че ситуацията на фронта е много зле за Русия.

Въоръжените сили на Украйна притискат руската армия, ние се къпем в кръв, никой не дава резерви, няма никакво управление”, казва той.

Пригожин каза и че руснаците са понесли огромни загуби в първите дни на войната, като 80% от тях се дължат на хаоса в управлението на войските.

Пригожин разкри част от лъжите на Путин за войната в Украйна (видео)

Действията му разклатиха основите на смятания за стабилен режим на руския президент и се превърнаха в най-голямата криза в 23-годишното му управление. По време на метежа групата наемници на Пригожин свалят най-малко два хеликоптера и убиват около 15 руски военнослужещи, много от които летци.

Бойните части успяват да достигнат до покрайнините на Москва, преди загиналият командир да отмени настъплението.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.