Сигнализирай!

Везенков с впечатляващ дебют за "Кралете" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.10.2023 г.
11
0

Александър Везенков направи впечатляващ неофициален дебют с екипа на "Сакраменто Кингс". Най-добрият български баскетболист взе участие в предсезонен мач срещу "Торонто Раптърс" загубен с 99:112.

(Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Саша се появи в игра в средата на третата част, но въпреки не многото игрово време той стана най-резултатен за своя отбор. Везенков отбеляза 12 точки, от които 2 тройки от 4 опита. Също така се отличи с 2 борби и 1 асистенция.

https://twitter.com/SacramentoKings/status/1711198012620292464

Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон със сигурност даде сериозна заявка, че ще има солидна роля през настоящия сезон в НБА. За "Сакраменто" освен Везенков най-резултатни бяха Харисън Барнс и Кийгън Мъри с по 11 точки. Ди'Аарън Фокс отбеляза само 2, а Домантас Сабонис завърши със 7, като и двамата прекараха по 16 минути на паркета.

Засипаха със суперлативи Везенков на медийния ден в НБА (видео)

https://twitter.com/SacramentoKings/status/1711199344232128791

След двубоя българинът заяви:

"Както казах и преди, това е различна игра от Евролигата. Независимо, че още сме в подготовка, темпото е различно, малко по-бързо е. Макар да е напълно различно, всяко нещо има своята собствена красота.

Аз работя всеки ден, няма друг начин. Казвах го много пъти, трябва да се изправиш срещу това, ще има провали, благодатни моменти, просто трябва да преминеш през тях. Не очаквам от първия ден да бъда на 100%", завърши най-добрия български баскетболист.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.