Сигнализирай!

Енергийната комисия реши за ветото на президента върху Закона за енергетиката (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.10.2023 г.
12
0

Днес енергийната комисия се събра в парламента, за да разгледа ветото на президента Румен Радев върху Закона за енергетиката.

С 11 гласа "3а", 3 "против" и 0 "въздържали се" комисията повторно прие законопроекта за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, с което отхвърли ветото на президента Радев. Решението ще бъде разгледано от народните представители и на извънредно заседание в петък.

Радев наложи вето върху промените в Закона за енергетиката

Румен Радев върна за второ преразглеждане текстовете, които предвиждат излизане на битовите потребители на свободния пазар на ток от 2026 г. Във вторник от коалицията ПП-ДБ се обявиха против парламентът да заседава в последните дни на предизборната кампания.

Мотивът - енергийните теми, сред които събираемостта на данъци и такси от „Лукойл”, могат да се гледат и след изборите. 

Като втора точка, предложена от председателя на комисията Делян Добрев (ГЕРБ), е включено разглеждането на дерогацията на "Лукойл".

Комисията прие законопроекта за изменение и допълнение на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти с 10 гласа "За", 1 "въздържал се" и 0 "против"

Промяната е предложена от Добрев и от Йордан Цонев от ДПС. Тя предвижда отпадане на сегашното господстващо положение на "Лукойл" върху данъчните акцизни складове, в които се съхраняват горива.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.