Сигнализирай!

Не, Столична община не е отказала да отбележи рождението на Христо Ботев - ето как

Gospodari.com
Gospodari.com
06.01.2024 г.
16
0

Столична община не е отказала да отбележи рождението на Христо Ботев.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ и бивш шеф на новините на bTV Антон Хекимян разпространи откровена лъжа, че Общината е "забравила" Деня на Христо Ботев.

""Спасителите" на София забравиха Деня на Христо Ботев. За първи път Столична община не почита рождението на един от най-великите българи с официална церемония. Има само венец от кмета.
Може би е по-добре, че са пропуснали да организират тържеството - току-виж са се появили розовите еднорози от софийската Коледа. Безпаметността явно е на мода.

Ако някой ден е модерно да си българин - същите тези хора ще са първи на паметника, ще се хванат и на хорото в Калофер.

Този нов вид модерни хора се срамуват да изрекат думите българин и български! Нас не ни е срам - Да живее България.", пише неизбраният кандидат на своя Facebook профил.

А всъщност Столична община и Столична библиотека организират паметно честване на 176 години от рождението на Христо Ботев на площад „Славейков“ пред сградата на Библиотеката

Честването пред Библиотеката. Източник: БТА

Днес честваме Богоявление и 176 години от рождението на Христо Ботев

В мраморното фоайе на библиотеката е открита и фотодокументална изложба „Жив е той, жив е!“, посветена на великия българин. В музикалнопоетичния рецитал по стихове на Христо Ботев участват артистът от Народния театър „Иван Вазов“ Христо Чешмеджиев и популярната вокална формация „Светоглас“.

Кметът Васил Терзиев пък поднесе венец пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина. Там той бе придружен от заместник-кметовете и членове на общинския съвет. Този паметник бе отрупан с венци и цветя от граждани.

Снимка: Столица.bg
Снимка: Столица.bg

Това, разбира се, не попречи и на близки до партията на Хекимян "медии" да последват неговия пример:

статия на "ПИК"
източник: "Критично"

От "Има такъв народ" също подхванаха фалшивата новина. Павела Митова разпространи "вестта" на своя профил без да направи елементарна проверка в интернет:

Накрая и БСП се отзова със свои силни думи по повода:

Хубаво е да видим как родните политици и медии си взаимодействат, за да разпространяват глупави лъжи, като използват името на великия революционер за евтина реклама.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.