Сигнализирай!

Сръбкиня създаде първата ракия за жени

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
195
0

Сръбкиня създаде първата ракия за жени: Това беше просто "мъжка" напитка. Ракията има културно и социологическо значение, дълбоко вкоренено в тези пространства. Никой празник не може да бъде завършен без тази напитка, която се предлага в различни разновидности - от сливи, гроздова ракия, кайсия или круша. Това са само някои от видовете ракия и със сигурност сте чували за тях. Това, което може би не знаете, е за дамската ракия с розов цвят и блестящи частици, пише Слободен печат.

Брендито с интересна структура, което носи още по-интересен слоган „Деликатен на външен вид, силен в избора“, е създадено от момиче от Сърбия Тамара Милошевич, за да позволи на жените да се насладят на тази напитка.

Осъзнахме, че е време да създадем продукт, посветен на жените. Ракията обаче е съществително от женски род. Избрахме името „Престиж“, за да подчертаем идеята, че всяка жена заслужава да се чувства престижна и специална. В нашето общество половите стереотипи са изключително силни, така че смятаме, че е необходимо всички да се опитаме да разчупим оковите. Нашето послание е: Нежен на външен вид, силен в избора“, обяснява Тамара.

Това е първата ракия в Сърбия, създадена с намерението да подчертае женската сила и елегантност, посочва Тамара, но все пак добавя, че не е предназначена изключително за жени. Много мъже вече са разпознали качеството и стила на питието и редовно го купуват, споделяйки положителни реакции с жените около тях.

Тамара казва, че процесът на производство на ракията не се различава съществено от традиционните методи.

Използваме най-качествените плодове от дюля Лесковац, които са двойно дестилирани, за да постигнем изключителна чистота и наситеност на вкуса. Това, което отличава нашата ракия, е добавянето на искри, които са годни за консумация и придават визуална елегантност, без да се отразява на вкуса и качеството“, отбелязва Тамара. Дюлята е избрана заради изключителния си аромат и леко сладък вкус, който жените често избират.

Искахме да създадем продукт, който е фин, но разпознаваем, точно като дюлята“, казва тя.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.