Сигнализирай!

Ивет Горанова стартира новата година със златен медал

Gospodari.com
Gospodari.com
08.01.2024 г.
12
0

Ивет Горанова стартира новата година със златен медал от международния турнир по карате в германския град Нюрнберг, предаде Gong.bg.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 участва в по-горната категория 61 килограма "кумите", конкурирайки се с 18 състезателки. Горанова постигна шест победи по пътя си до титлата, а на финала надделя с 2:0 над представителката на домакините Хасине Нермин.

Нашата “Бяла лястовица” отиде при Ивет Горанова (РЕПОРТАЖ)

Българката изпадна в трудна ситуация на полуфинала. Тя допусна да бъде поведена в резултата с 3:0, но демонстрира завиден хъс и воля, съумя да се концентрира и обърна съперничката си до 5:4 в своя полза. В надпреварата участие взеха състезателки от над 20 държави - Белгия, Франция, Чехия, Норвегия, Холандия, Люксембург и други, а в категорията на Ивет се подвизаваха 19 каратеки.

Горанова взе участие и в семинар преди началото на надпреварата.

Сребро за Ивет Горанова от Европейските игри (видео)

"Това е първото ми състезание след медала от Световното през октомври. Това състезание е началото на подготовката за предстоящите цели през 2024-та. Започвам годината със злато, а целта ми е така да бъде до края на годината". Това коментира олимпийската ни шампионка на пресконференция след огромния успех.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.