Сигнализирай!

Външно министерство съветва българите да се въздържат от пътувания в Германия

Gospodari.com
Gospodari.com
09.01.2024 г.
10
0

Външно министерство съветва българите да се въздържат от пътувания в Германия. Причината са очаквани проблеми със железопътния транспорт в страната заради обявена предупредителна стачка на германския профсъюз GDL. Тя ще се състои в периода от 10 до 12 януари. Това става ясно от публикация на страницата на Ситуационния център на външното ни министерство.

Стачните действия ще продължат от 2 часа сутринта на 10 януари до 12 януари включително. Това ще доведе до сериозни смущения в междуселищния, регионалния и S-Bahn трафика на Deutsche Bahn през този период. Спешното разписание ще осигурява само много ограничено пътуване на влакове.

Снимка: iStock

МВнР съветва българските граждани да се въздържат от пътувания, които не са от спешен характер, като ги отложат за друг период.

Всички пътници, които искат да отложат пътуването си, могат да използват своя билет на по-късна дата. Билетът е валиден за пътуването до първоначалната дестинация, дори и с променен маршрут. Резервациите на места могат да бъдат анулирани безплатно, посочват от министерството.

Информация по телефона за текущата ситуация на трафика и последиците от стачните действия на GDL върху железопътния трафик може да бъде получена на безплатната гореща линия на тел. номер 0049 8000-996633.

Гражданите следва да се информират за своето пътуване 24 часа преди заминаването, на интернет страницата на bahn.de, в DB Navigator или на безплатния телефонен номер.

Препоръчва се на българските граждани, при пътувания или престой в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на адрес mfa.bg/bg/embassyinfo.

Фермери струпаха трактори пред Бранденбургската врата (видео)

Припомняме, че в понеделник фермери струпаха трактори пред Бранденбургската врата. Заради бюджетната криза през декември германското правителство обяви отмяната на субсидиите за дизелово гориво. Това щеше да донесе на бюджета 440 млн. евро. Освен това, като част от икономиите, германското правителство се застъпи за отмяна на благоприятното данъчно облагане на превозните средства в горското и селското стопанство. Това би трябвало да донесе на бюджета още 480 млн. евро.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.