Сигнализирай!

Настояват за нова проверка на обстоятелствата около смъртта на Даная

Gospodari.com
Gospodari.com
17.01.2024 г.
9
0

Настояват за нова проверка на обстоятелствата около смъртта на Даная. На среща със здравния министър нейната майка Ани Стоянова е поискала нова проверка на обстоятелствата около смъртта на 15-годишното момиче в спешната болница "Пирогов".

Майката на починалата Даная обвини “Пирогов” в цинизъм

За срещата съобщи Кремена Кунева от фондация "Даная", която също е участвала в нея, предаде NOVA.

По думите ѝ министър Христо Хинков се е ангажирал да създаде експертна група с представители от министерството, Здравната каса, Агенция "Медицински надзор" и Агенцията по лекарствата, които да направят проверка и до края на февруари да има резултати от нея.

https://www.facebook.com/kremena.kuneva.54/posts/10228188259110477?ref=embed_post

Двете жени са поискали отстраняването на директора на болницата д-р Валентин Димитров до завършване на проверката заради възможност от манипулиране на факти и обстоятелства.

“Детето ви ще умре заради вас, защото сте малоумна”: Лекар от “Пирогов” към майката на Даная, която загуби детето си, но спаси 4 души

Припомняме, че майката на починалата Даная обвини “Пирогов” в цинизъм и разпространяване на неверни твърдения. 15-годишнaта Даная Кулева почина през май 2023 г. Преди дни “Медицински надзор” обяви, че назначава допълнителна проверка за смъртта на момичето. Причината - изразени в публичното пространство съмнения относно резултатите от първата проверка. В позиция от “Пирогов” призоваха смъртта на Даная Кулева да не се използва за саморазправа. Оттам допълниха, че при лечението на момичето са положени всички възможни усилия. Използвани са и всички възможни средства, с които разполага съвременната медицина, за да се избегне този изход.

В тази трагедия има нужда от смирение и покаяние. От поука от грешките. Не от “нападение като форма на отбрана”. Не от политическа декларативност в писмата от лекари, които някога са положили Хипократова клетва. Да, каузата е детското здравеопазване. Но с лекарите, в чиито ръце умря Даная, явно я разбираме различно“, пише Ани Стоянова.

15-годишно момиче даде шанс за живот на няколко души. 

https://www.facebook.com/ani.stoyanova/posts/7323114881034402?ref=embed_post

Майката на момче, починало в „Пирогов“: Детето ми стана жертва заради едни пари

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.