Сигнализирай!

Недоволство срещу център за мигранти в Ямбол, намиращ се на метри от детска градина (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2024 г.
11
0

Недоволство срещу център за мигранти в Ямбол, намиращ се на метри от детска градина, показва материал на bTV. Той е по проект на БЧК.

Центърът се намира на не-повече от 10 крачки от детска градина. Разположен е между жилищни блокове, като на около 20 метра има и училище.

Хората с малки деца са най-притеснени, защото не е ясно дали настанените в центъра ще са със свободен режим или ще стоят заключени в сградата. Очакват да стане по-зле.

Нашето притеснение е, че това място между двата най-населени квартала в града не е място за такъв миграционен център. Ако в сградата бъдат настанени бежанци от войната в Украйна – добре, но тази война ще свърши и след това не се знае какви хора ще бъдат приютени тук.“, обясни Ивайло Симеонов, общински съветник от „Бъдеще за Ямбол“.

Европейската комисия определи София като негостоприемен град за имигранти

Официалната позиция на Общината. Източник: Btv

Все пак в Ямбол има и хора, които не са против настаняването на чужденците, но с уговорката те да са майки с деца, а не мъже с неясно криминално минало.

„Аз съм за настаняването на бежанци в този център. Но искам да уточня, че тази точка беше вкарана извънредно в дневния ред на заседанието на Общинския съвет. На нас ни беше обяснено, че ще има две-три семейства, които ще бъдат временно тук, след което ще бъдат закарани другаде.“, обясни и общинският съветник Ивайло Симеонов.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.