Сигнализирай!

Хванаха шофьор с над 5 промила алкохол и коктейл от наркотици в кръвта

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2024 г.
10
0

Хванаха шофьор с над 5 промила алкохол и коктейл от наркотици в кръвта. 35-годишният мъж от Добрич е задържан за 72 часа, а от прокуратурата ще поискат постоянна мярка задържането му под стража, пише bTV.

Неадекватен шофьор вилня из паркинг в София, помете девет автомобила (видео)

При рутинна полицейска проверка, вечерта на 17 януари 2024 година, автомобилът на 35-годишния мъж е бил спрян. При извършените от полицейските органи тестове е установено, че той е седнал зад волана след като е консумирал алкохол.

Техническото средство отчело рекордна концентрация от 5,02 промила в издишания въздух. А тестът за наркотици показал наличие на амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан и отведен в болнично заведение, където е взета кръвна проба за химически анализ, който ще покаже точното съдържание на алкохол в кръвта на водача, както и каква е употребената субстанция.

Лекият автомобил е предаден доброволно на органите на реда и към момента вече е извън движение. Мъжът е осъждан през 2023 година за притежание на забранени субстанции, а управлението на МПС след употреба на наркотици е извършено в условията на повторност.

снимка: iStock

Коментарът на “Господарите”

За пореден път призоваваме да не шофирате след употреба на алкохол или наркотици. Хиляди хора загубиха живота си по пътищата. Хиляди семейства страдат, останали без свой близък, станал жертва на пияни или дрогирани шофьори. Днес вярвате, че на вас това не може да се случи, а мислите ли за утре? И ще има ли утре изобщо, когато сте зад волана неадекватни? Войната по пътищата не се решава само със закони. Спирането ѝ е в ръцете на всички ни. И всички сме длъжни да работим за него!

Полицията залови десетки пияни и дрогирани шофьори само за ден

Полицията залови десетки пияни и дрогирани шофьори само за ден

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.