Сигнализирай!

Полицията осуети опит за ало-измама за 30 000 лева (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.02.2024 г.
10
0

Полицията във Варна осуети опит за ало-измама за 30 000 лева, съобщава NOVA. 85-годишна жена тръгнала с автобус от Девня за Варна, за да даде парите на измамници. Пенсионерката била свалена от превозното средство от екип на полицията в село Езерово.

„Вчера жената е получила обаждания от скрит номер. Престъпниците са я попитали дали е гледала новини и знае ли какво се случва в нейния град. Обяснили ѝ, че от снощи вилнее група, която търси възрастни самотни хора и след това прониква в жилищата им. Накарали я да им съдейства като събере всички пари от дома си и ги отнесе на определено място”, това обясни Живко Костадинов, началник на сектор „Престъпления против собствеността” към ОДМВР-Варна.

За такава измама по закон следва присъда от 1 до 6 години лишаване на свобода. Само през изминалата година 12 души във Варненско са арестувани за съпричастност към телефонни измами. Въпреки това измамите продължават.

Скъпи приятели, обърнете специално внимание на по-възрастните си близки, че не трябва да дават пари след обаждане по телефона. Просто правило - винаги да търсят човека, който уж е в беда, за да си спестят и притеснението, и даването на пари на измамници!

Сигнализирайте ни, ако се натъкнете на подобни схеми на gospodari.com.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.