Сигнализирай!

ФИФА разследва "Ботев" Пловдив заради руския му собственик

Gospodari.com
Gospodari.com
22.02.2024 г.
29
0

ФИФА разследва "Ботев" Пловдив заради руския му собственик, съобщи 7dnisport.bg. В края на миналата година от Русия алармираха за разследване срещу Антон Зингаревич, свързано с трансферите на малолетни нигерийци от "Ботев" Пловдив в Краснодар. Става дума за футболистите Окоронкво, Ндуко и Олусегун.

Трансферът на Олусегун е донесъл на Зингаревич 1,2 милиона евро. А от сделките на Окоронкво и Ндука е получил 600 хиляди евро. Нигерийците от Русия отидоха в Дания, след това в България, а от там в Краснодар – първо под наем, а след това и с постоянни договори.

От централата на Българския футболен съюз са поискани договори, платежни и всякакви други документи, свързани са трансфери в и от Ботев на млади африкански футболисти. БФС е изпратил в средата на януари всички поискани от ФИФА документи по делото „Зингаревич“.

Шокиращи разкрития в „Ботев“ Пловдив (видео)

Антон Зингаревич / Снимка: БТА

През последните години ФИФА затегна сериозно контрола при трансфери на футболисти под 18 години. Причината бе, че големите европейски клубове „крадяха“ 15-16-годишни таланти от Африка и Южна Америка. В момента има само четири изключения, при които се допускат трансфери на играчи под 18 години в други страни.

Първата е, когато родителите на футболиста са се преместили да живеят в друга страна по "нефутболни" причини. Втората е – играчът и клубът да са в две различни страни, но разстоянието между дома му и базата на клуба да не е на повече от 100 км. И последната - футболистът под 18 години да е живял през последните 5 години в съответната страна.

Според руските медии Зингаревич може да бъде суспендиран да се занимава с футбол за 15 години. Както и да му бъде наложена солидна глоба. Колкото до "Ботев" (Пловдив) - клубът може да получи забрана да осъществява трансфери в рамките на два или три прозореца.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.