Сигнализирай!

Ръководството и родителите на ученици от столично училище се оплакват от тормоз (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.02.2024 г.
15
0

Ръководството и родителите на ученици от столично училище се оплакват от тормоз. 43 Основно училище готви протест заради тормоз, по техни думи, от родителите на трима ученици, разказва БНТ.

Учители се оплакват от системен психически тормоз от директор на училище (видео)

Напрежението продължава с месеци. До момента са сезирани няколко институции. Те настояват да се срещнат с и.ф. главен прокурор. Причината са десетки сигнали, които са подавани до различни институции, от родителите на трите деца, заради написани забележки. Единият от тях е прокурор, което според ръководството на училището, води до натиска над тях. "Конфликтът започна още миналата година. Вече година и половина сме в един изключително напрегнат момент, в който цялата ни училищна общност, родители и ученици страдат от емоционален тормоз, който се налага от едни конкретни три семейства върху нашата институция", заяви Татяна Николова, учител по БЕЛ. 

По думите ѝ семействата изпращат непрестанно "жалби от скалъпени лъжи и лъжливи обвинения без никакви основания и факти".  "Проблемът започна, че си разрешихме като институции, като преподаватели, да наложим санкция-забележка на три от децата за арогантно поведение, за нарушение на правилника на училищния ред", разказва преподавателят по БЕЛ.

До момента има 30 жалби, подадени срещу училището, но в тях по думите на Татяна Николова "няма грам истинност". Именно те предизвикват поредица от проверки от различни институции в училището. В констативните протоколи е записано, че няма нарушение на дейността на училището и на ръководството.  "Нашите искания са: среща с главен прокурор, пълно и обективно разследване на контакти и зависимости и проверка за злоупотреба със служебно положение по жалбите срещу училището", заяви Сема Златкова, учител начален етап и председател на синдикалната организация към Подкрепа в 43 ОУ. 

Според нея се цели опетняване името на училището, а "цялата общност на 43 ОУ няма да го позволи".

снимка: БНТ

Коментарът на "Господарите"

Притеснително е да чуваме, че е налаган тормоз над учители и ръководство, за да не бъдат възпитавани в добро поведение определени ученици. Твърде често започнахме да виждаме как родители пазят с цената на всичко отрочетата си. И дори злоупотребяват със служебното си положение заради това. Родители, не им правите услуга. Учите ги само как да растат нагли, безпардонни и смятащи, че могат да бъдат над закона. За съжаление, историята познава много подобни случаи и деца, превърнали се в престъпници заради "закрилата от родителите си". Дано се замислите над това и дано промените възпитанието си! Освен ако не искате това бъдеще:

Прокурорски син-рецидивист пребива хора в Перник, сред тях и известен футболист (РЕПОРТАЖ)

Арестуваха сина на Софи Маринова с дрога

Запознайте се с младежа, дрифтил с червената кола по жълтите павета (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.