Сигнализирай!

Според КАТ отнемането на коли е намалило броя на пияни и дрогирани шофьори

Gospodari.com
Gospodari.com
22.02.2024 г.
10
0

Според КАТ отнемането на коли е намалило броя на пияни и дрогирани шофьори. Това сочат предварителни данни на "Пътна полиция", пише БНР.

Мъж спечели на търг от НАП скъпа кола – тя се оказа без двигател и части (видео)

Мярката беше въведена в средата на август миналата година. За да се разбере напълно ефектът от прилагане на дадено наказание, трябва да минат 12 месеца от неговото въвеждане, коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Очаква се близо 1500 автомобила да бъдат продадени на търг след влизане в сила на съдебното решение.

"Засега се очаква около 1500 коли да излязат на търг. Разбира се, трябва да мине съдебна процедура, те да бъдат отнети и пуснати в продажба", обясни той.

Припомняме, че с измененията и допълненията на Наказателния кодекс (НК), влезли в сила на 8 август 2023 г., наред със завишаването размерите на наказанията за някои престъпления по транспорта, се въведе и отнемане в полза на държавата на моторното превозно средство. В случаите на причиняване по непредпазливост на тежка или средна телесна повреда, или смърт. Както и на шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, и/или под въздействието на наркотични вещества. Друг е въпросът, че тази мярка освен необходимите промени, остави и много хора несправедливо без автомобил. И то заради негодни тестове.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.