Сигнализирай!

Тенчо Тенев предложи наказание за наглите и безразсъдни шофьори на пътя (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.02.2024 г.
11
0

Тенчо Тенев предложи наказание за наглите и безразсъдни шофьори на пътя. Съветникът на премиера по пътна безопасност и бивш началник на КАТ коментира пред NOVA поредния случай на безразсъдно шофиране. Клип, на който кола се движи с 209 км/ч, се появи в профила на потребител с имена Дебора Радева. Наблюдаваме една тенденция, която започва да излиза извън контрол.

Според пътния експерт има текст в закона, който може да вкара в затвора нарушителите на пътя. „Както има закон за футболното хулиганство, така трябва да има и за пътното”, категоричен е бившият шеф на КАТ. Чл. 325 от Наказателния кодекс се занимава именно с хулиганството и може да бъде приложим и за хулаганите на пътя.

Шофьор на турски автобус е засечен да кара с опасна скорост по АМ “Тракия” (видео)

Тенев казва, че според закона нарушителят може да бъде лишен от свобода до 3 години за подобни прояви. Но, по негови думи, на полицаите не им се занимава с досъдебни производства и за тях е по-лесно просто да напишат акт.

Той заяви, че подобни хулигански прояви са явно неуважение към обществото и следва да бъдат наказани подобаващо. Тенев подчерта, че най-големият проблем са младите шофьори.

"Трябва много по-сериозно отношение от страна на полицията към тези нагли нарушители на пътя. Те стават безнаказани", коментира екпертът.

"Говорим за наглост на пътя, не само за нарушение", подчерта бившия шеф на КАТ.

От началото на годината досега само в София има 108 тежки пътно-транспортни произшествия, 1300 леки, 7 убити и 130 ранени. Тази статистика изложи съветникът, като допълни че са се повишили случаите от миналата година.

“Мис Силикон” не си е взела поука за превишената скорост – пази я стикер на Народното събрание (видео)

Проблемът според него е, че няма нито достатъчно полицейски контрол, нито достатъчно служители, които да го упражняват. Техническите средства също са недостатъчни.

Коментарът на "Косподарите"

Виждаме как наглостта на някои шофьори минава всякакви граници. Ежедневно се изпращат клипове с поздрави до медии на автомобили, управлявани с превишена скорост. Очевидно водачите им го смятат за повод за гордост.

Забравяме обаче, че в Европа сме на водещо място по смъртни случаи на пътя. Подобни нагли прояви много лесно могат да се превърнат в поредния случай на отнет живот. Неведнъж сме ставали свидетели на това.

Чувството за безнаказаност и липсата на справедливост провокира безразсъдните шофьори да се качват пак и пак зад волана, без да мислят за последствията. Благодарение на тях, много семейства няма никога повече да видят близките си. А те ще продължават гордо да карат с превишена скорост и да парадират с това в социалните мрежи. Жалко е... Да няма държава, която да пази народа си от подобни "хора".

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.