Сигнализирай!

Юлия Навалная пред Европейския парламент: Владимир Путин уби съпруга ми (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.02.2024 г.
15
0

Юлия Навалная пред Европейския парламент: Владимир Путин уби съпруга ми - това заяви жената на Алексей Навални пред евродепутатите по време на речта си по-рано днес. Виждаме я във видеото от Дневник.

„Мислех, че 12 дни след убийството на Алексей ще имам време да се подготвя за тази реч. Но тази седмица се опитвахме да върнем тялото му и да организираме погребението. След това избирах ковчег“, каза Навалная.

Тя допълни, че все още не е ясно дали погребението ще бъде мирно или полицията ще се опита да арестува всички, които поискат да си кажат последно сбогом с руския опозиционер.

„Владимир Путин уби съпругът ми. По негови заповеди измъчваха Алексей. Държаха го гладен, затваряха го в малка килия, държаха го в пълна самота, отказваха му срещи с близки, писма и телефонни разговори. След това го убиха. И дори след смъртта на Алексей – те се гавриха с тялото му и с майка му“, каза Навалная.

Тя каза още, че има много хора, които питат европейските депутати, след което те питат нея как могат да помогнат на тяхната битка.

„Миналата събота беше две години след старта на войната в Украйна. Брутална война. Целият свят се притече на помощ на Украйна. Минаха две години, има много умора, кръв, разочарование и Владимир Путин не е отишъл никъде. Всичко използвано до момента – оръжия, пари, санкции – нищо не работи. Най-лошото се случи – всички се примириха с войната“, каза Навалная.

„Не можете да победите Владимир Путин ако смятате, че това е принципен човек с правила и морал. Той не е такъв и Алексей разбра това много отдавна. Владимир Путин не е политик, а истинско чудовище. Той е лидер на организирана престъпна група“, каза още Навалная.

„Владимир Путин трябва да отговаря за това, което направи с Русия, с Украйна и с Нваални“, категорична е съпругата му.

Навални бе и остава най-известният опонент на Путин. Той излежаваше присъди от общо 11 и половина години в наказателна колония за измама и други обвинения, които според него бяха скалъпени, за да го накарат да млъкне. Той бе изправен пред обвинения в “екстремизъм”, които удължиха присъдата му до 19 години затвор. Правозащитни групи и западни правителства гледаха на Навални като на политически затворник. Кремъл отричаше това, като редовно отказваше да коментира случая му и насочваше въпроси за него към съдилищата и затворническата служба. Навални остава герой в историята, защото чрез разследванията си и личния си принос, той показа на света истината, която стои зад Русия и нейното управление! Нека почива в мир!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.