Сигнализирай!

Биткойнът гони нови рекордни върхове

Gospodari.com
Gospodari.com
09.03.2024 г.
8
0

Биткойнът гони нови рекордни върхове. Водещата криптовалута за пръв път надхвърли границата от 70 000 долара по време на волатилна търговия. Криптовалутата е нараснала с повече от 60% от началото на годината. Според анализаторите това се дължи на инвеститорското търсене на нови американски спот криптопродукти, търгувани на борсата. Също и очакванията за спад на глобалните лихвени проценти, информира bTV.

Одобрението на 11 спот ETF за биткойн от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ в края на януари отбеляза преломен момент за индустрията след 18-месечна крипто зима, белязана от поредица корпоративни фалити и скандали.

Снимка: iStock

Милиарди долари се вляха в ETF-ите през последните няколко седмици. Пазарът получава допълнителна подкрепа от перспективите, които включват обновяване на блокчейн платформата  етер.

Дори инвеститори, които някога отбягваха криптовалутите поради резките им движения, също започнаха да отделят дългосрочни средства, което според анализаторите може да помогне за поддържането на последния етап от това рали.

Нетните потоци в 10-те най-големи спот фонда за биткойн в САЩ достигнаха 2,2 млрд. долара през седмицата, приключила на 1 март. Повече от 2 млрд. долара от тях отидоха в iShares Bitcoin Trust на BlackRock, според данни на LSEG, информира Reuters. 

Цената на биткойна преодоля бариерата от 60 000 долара

Неотдавнашният оптимизъм по отношение на биткойна се разпространи и върху други цифрови токени. По-специално етер, който се нарежда на второ място след биткойна по отношение на общата пазарна стойност, нараснала с повече от 60% от началото на годината.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.