Сигнализирай!

Скандалът в Турция се разраства: Един от отборите смята да се откаже от първенството

Gospodari.com
Gospodari.com
19.03.2024 г.
5
0

Скандалът в Турция се разраства: Един от отборите смята да се откаже от първенството. Фенербахче ще обмисли оттегляне, след като някои от играчите на тима бяха нападнати от фенове на Трабзонспор.

12 души са арестувани след насилие на турски мач (видео)

Бой и грозни сцени на дерби в Турция (видео)

Привържениците на Трабзонспор нахлуха на терена и се сбиха със силите за сигурност и играчите на Фенербахче, след като отборът им загуби. Това бе поредният инцидент в Суперлигата, която беше помрачена от спорове този сезон.

Бордът на директорите реши Фенербахче да проведе извънредно общо събрание на 2 април. Точките от дневния ред включват оценка на действията, които трябва да бъдат предприети след инцидента. „Включително оттеглянето на нашия футболен отбор “А” от Суперлигата“, се казва в изявлението на клуба.

снимка: Youtube/Football View

Президентът на FIFA Джани Инфантино осъди инцидента, като каза, че насилието в турската Суперлига е "неприемливо". Фенербахче е втори в класирането със 79 точки от 30 мача, на две точки зад Галатасарай и на 30 пред третия Трабзонспор.

Припомняме, че инцидентите от неделя се прибавят към дългия списък с насилие в историята на турския футбол. Шампионатът бе прекъснат за седмица през декември месец след агресията над съдия от президента на Анкарагюджю.

Видео: Youtube/Football View

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.